Met trots hebben wij mee mogen werken aan het nieuwe pand van Alcast. Dit in prettige samenwerking met Electro Theeuwen.

In de kantoren hebben we LED panelen geïntegreerd die de productiviteit naar nieuwe hoogtes tillen. Werknemers zullen zich ondergedompeld voelen in een oase van helderheid en comfort, waar creativiteit vrijelijk kan bloeien.

Maar dat is niet alles!
In het magazijn is gekozen voor onze TLS lichtlijnen die een perfect uitgebalanceerde verlichting bieden. Een ware revolutie in energie-efficiëntie en functionaliteit, waardoor het logistieke proces soepeler verloopt dan ooit tevoren.

Bekijk hieronder het resultaat.

LPOD LED paneel

Onze A-kwaliteit LED panelen zijn uitermate geschikt voor zowel inbouw als opbouw, middels een opbouwframe in kantoren, klaslokalen, kleedruimten, gangen, vergaderruimten en showrooms.

DLR LED

LED downlighter geschikt voor inbouw. De behuizing bestaat uit aluminium (RAL9003) en is voorzien van een reflector. De downlighter is leverbaar met een diameter van 145mm, 170mm,190mm en 230mm. De kleurtemperatuur is instelbaar in 3000K, 4000K en 5700K.

TLS LED

Het LED lichtsysteem is geschikt voor opbouw, direct tegen de bouwkundige constructie. Het armatuur kan gependeld worden middels kettingbeugels en ketting of door middel van plafondbeugels. DE TLS LED lichtlijn is uitermate geschikt voor ruimten van -20° tot +40°.

Een tijd geleden hebben wij de eigenaar van ”Joop den Boer – Linnen en Lingerie” mogen ontvangen aan onze servicebalie in Heijen. Samen met onze magazijn-chef Rik, heeft hij gekeken naar verlichtingsoplossingen voor zijn winkel. Samen hebben zij de bestaande armaturen ”retrofit-ready” gemaakt door het voorschakelapparaat te
verwijderen en de bedrading aan te passen. 
Dit heeft Rik bij een armatuur voorgedaan en de eigenaar heeft daarna de techniek op zijn armaturen toegepast.

Bij TLight denken wij graag mee met onze klanten. Een duurzame oplossing kan zijn om armaturen te vervangen. Ook ombouwen van de armaturen behoort tot de mogelijkheden. Wij gaan graag samen met jou het gesprek aan om te zien welke oplossing de beste voor jouw situatie is. 

Bij Joop den Boer hebben we in de etalage de bestaande lampen mogen vervangen door lampen met geïntegreerde LED modules.
De SINTRA LED rail spots. Deze armaturen hebben een CRI-waarde boven 90. De lichtbundel van de  SINTRA LED is door ons aangepast van 40° naar 60° door een andere reflector te monteren. Dit zorgt voor een egaler lichtbeeld.

In kledingwinkels is het zeer belangrijk om de kleurechtheid van producten te waarborgen. Licht speelt hier een belangrijke rol in en daar geven wij dan graag passend advies over. Je kunt hier vooraf al meer over lezen in onze blog over CRI.

SINTRA LED

Kantelbare (90°) en draaibare (355°) LED spot voor 3-fase rail. De SINTRA LED wordt standaard geleverd met een aluminium reflector en is TRAIC dimbaar. Door de vele mogelijkheden is de spot uitermate geschikt voor winkels.

In een wereld waar duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden, is de keuze voor LED panelen een slimme zet. Onlangs hebben wij bij ”Autocentrum Gennep” LPOD LED panelen geplaatst en dit heeft een enorm verschil gemaakt. Niet alleen zorgen de panelen voor helder en energiezuinig licht, maar ook voor een stijlvolle en moderne uitstraling.

Door over te stappen op LED panelen bespaart de klant niet alleen op de energiekosten, maar ook op onderhoudskosten. LED panelen hebben namelijk een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Bovendien zijn de panelen makkelijk te bedienen en aan te passen aan de gewenste sfeer. Hierdoor creeërt de klant een prettige werkomgeving voor het personeel en een aangename sfeer voor klanten.

LPOD LED paneel

Onze A-kwaliteit LED panelen zijn uitermate geschikt voor zowel inbouw als opbouw, middels een opbouwframe in kantoren, klaslokalen, kleedruimten, gangen, vergaderruimten en showrooms.

Gelegen in het hart van Vierlingsbeek vind je ‘’Vitaliteitscentrum Brabant’’. Het voormalige Zalencentrum Concordia aan het Vrijthof.

Begin 2022 overgenomen door Susan en Wouter, inmiddels omgetoverd tot een veelzijdig centrum.
Samen met Jeroen van Kuda Electro hebben wij aan dit prachtige project mee mogen werken met een indrukwekkend eindresultaat.

Na de eerste oriënterende gesprekken over de  wensen en mogelijkheden qua verlichting hebben wij als TLight een eerste voorstel gemaakt in Dialux waarbij er tevens 3D visualisaties zijn gemaakt om een beeld te krijgen hoe dit er in de praktijk zou gaan uitzien. Na samen tot een definitief plan te zijn gekomen hebben we hiervan een lichtberekening gemaakt om te kijken of in alle ruimtes de gewenste verlichtingssterktes gehaald werden.

Ook is in deze berekening de noodverlichting meegenomen. Hiervoor is gekozen voor de EYE LED armatuur en de Hisor LED voor de vluchtwegaanduiding.
Uiteraard is bij de keuze van de armaturen rekening gehouden met de doeleinde van de verschillende ruimtes maar ook met beleving en duurzaamheid.

Vitaliteit staat centraal. Zo word je in een oase van rust ontvangen in de fitnessruimte.

Omdat deze ruimte weinig daglichttoetreding heeft wilde Susan en Wouter hier toch een buitengevoel creëren, dit hebben we opgelost middels wolkenplafonds. De wolkenplafonds zijn centraal geplaatst  boven de diverse zones in de zaal. Zo lijkt het alsof je in de buitenlucht aan het sporten bent.

De basisverlichting in de grote zaal bestaat uit DALI dimbare DLR230 downlighters. Hiermee worden de toestellen goed aangelicht en is de zaal ook voor andere doeleinden te gebruiken. 

De fitness ruimte heeft verder zijn frisse uitstraling te danken aan de DLR190 LED downlighters. De downlighters zijn fase afsnijding dimbaar om zo gebruik te kunnen blijven maken van de bestaande bekabeling in deze ruimte.

De DLR downlighters zijn eventueel ook kleurinstelbaar. Zo kun je zelf de lichtbeleving bepalen door middels de switch een andere lichtkleur te kiezen. De keuze mogelijkheid is 3000, 4000 of 5700 Kelvin.

Aansluitend aan de fitnessruimte bevind zich de jeu de boules en de omkleedruimtes. De jeu de boules kamer is verduurzaamd door de bestaande spotjes te voorzien van een LED lichtbron. Waar de kleedruimtes gerenoveerd zijn met compleet nieuwe DLR145 LED armaturen.

De toiletten zijn voorzien van een DL115  inbouwspot met geïntegreerde bewegingssensor zodat de verlichting alleen brand wanneer dit nodig is.

Ook hebben Susan en Wouter de behandelruimtes voor hun fysiopraktijk toegevoegd aan het Vitaliteitscentrum. Hier hebben wij geadviseerd om LPOD LED panelen met een lage verblindingswaarde te plaatsen zodat er een mooie egale lichtverdeling in de ruimte is en de patiënten in een liggende houding niet verblind worden door de  LED armaturen.

Tot slot zijn ook de 6 hotelkamers opgefrist en voorzien van nieuwe LED verlichting. De hotelkamers zijn ingericht en geïnspireerd naar aanleiding van de 6 aspecten van positieve gezondheid. Dit is terug te zien in kleur en beleving.
In deze kamers is o.a. een BRSB plafonniere gemonteerd met een warme lichtkleur.

Wij willen Susan, Wouter en Jeroen hartelijk danken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Het is een prachtig vitaliteitscentrum geworden en wij zijn trots dat wij ons steentje daaraan hebben bijgedragen.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over het Vitaliteitscentrum, onze producten of een andere lichtvraag? Neem dan contact op met ons verkoopteam via: 0485 32 59 20 of via: verkoop@tlight.nl

TLight heeft Olieslagers in Boxmeer mogen helpen bij het besparen van energie.
Wij hebben hier aan bijgedragen door het maken van een lichtplan en naar aanleiding daarvan de LED armaturen mogen leveren.

In de lichtberekening hebben wij gekeken naar de ruimte en de lichtverdeling.
Zo is Olieslagers een ruimte die ook veel daglicht binnen krijgt en daar hebben wij gebruik van willen maken.

Wij hebben gekozen om bij Olieslagers de DAMP PROOF compact 3000K van LEDVANCE aan te bieden.
Dit is een vochtbestendig armatuur wat via doorvoerbedrading aan elkaar verbonden is. De geleverde armaturen zijn in groepen geïnstalleerd waardoor ze afzonderlijk van elkaar aan of uit kunnen en niet altijd alle lampen op volle kracht hoeven te schijnen. Het armatuur is eenvoudig te installeren vanwege de montagebeugels die vrij op het armatuur kunnen worden geplaatst.
De DAMP PROOF verdeeld het licht gelijkmatig over de ruimtes en bespaart tot wel 50% meer energie dan fluorescentielampen. Binnenkort is ons nieuw  waterdicht armatuur
Aquarius leverbaar welke kleur- en power-instelbaar is.

Daarnaast dragen de LED armaturen bij aan een prettige sfeer en lichtverdeling.

Wij willen Olieslagers bedanken voor de prettige samenwerking en het vertrouwen en hopen in de toekomst meer lokale ondernemers te voorzien van advies rondom LED verlichting en energiebesparing.

DAMP PROOF compact

Vochtbestendig en doorbedraad LED armatuur wat eenvoudig te installeren is aangezien montagebeugels vrij op het armatuur kunnen worden geplaatst. Met dit LED armatuur bespaar je snel veel energie en heb je een gelijkmatige lichtverdeling. Dit draagt bij aan een moderne uitstraling.

Er zijn meerdere redenen waarom je een lichtplan zou willen laten maken.

Lichtklimaat

Een lichtplan kan je helpen om het juiste type lamp of armatuur te kiezen om zo een geschikte lichtkwaliteit te creëren, waardoor je het meeste uit je verlichting haalt. Zo weet je hoeveel armaturen je in een ruimte moet plaatsen om voldoende maar niet onnodig veel licht te hebben.

Zo ontstaat er een goed lichtklimaat voor de mensen die in deze ruimte zullen verblijven.
Wist je dat slechte verlichting zelfs negatieve invloed kan hebben op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van werknemers? Er kan vermoeidheid optreden als er bij slecht licht taken worden uitgevoerd zoals lezen of werken met kleine onderdelen. Hierdoor kan verminderde concentratie en dus een lagere productiviteit ontstaan. Ook de kans op fouten en zelfs ongevallen wordt groter. 

Energiebesparing

Een lichtplan helpt je ook om de energie-efficiëntie van de verlichting te verbeteren. Door de juiste verlichting te kiezen en de verlichting op de meest efficiënte manier te positioneren, kan je veel energie besparen en de elektriciteitsrekening verlagen. Zo weet je vooraf wat je kwijt gaat zijn aan stroomverbruik.

Sfeer bepalen

Een lichtplan kan helpen om de juiste sfeer en esthetiek in je ruimte te creëren. Door een lichtplan te maken is het mogelijk om een digitaal inzicht te krijgen in de toekomstige situatie. Het is zelfs mogelijk om vooraf een (digitale) wandeling door het pand te maken, nog voordat er een steen gemetseld is. Wij gebruiken voor het maken van lichtplannen het programma DIAlux.
Op deze manier kunnen er vroegtijdig naar eigen smaak en inzicht al aanpassingen gemaakt worden in het plan.

Het maakt het plaatsen van de stroompunten in de ruimte een stuk eenvoudiger. Je weet aan de hand van het lichtplan immers waar de lampen geplaatst gaan worden. Op het frezen van sleuven of plaatsen van lelijke opbouw kabelgootjes zit toch niemand te wachten?

Veiligheid

In het lichtplan kan ook al rekening gehouden worden met de veiligheid in het pand. Er kan een compleet plan gemaakt worden waarin verlichte vluchtwegaanduidingen boven vluchtwegen geplaatst worden. In donkere ruimtes en gangen kunnen anti paniekverlichting worden ingetekend volgens de geldende normen.

Onze verkopers zijn allemaal opgeleid voor het maken van goed onderbouwde lichtplannen.
In combinatie met hun jarenlange ervaring kunnen ze een prachtig lichtplan maken voor jouw project.

Mocht je interesse hebben in een mooi en goed onderbouwd lichtplan voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verkopers.

Er zijn LED lampen die je zo in het stopcontact kan steken. Deze lampen werken op 230 Volt. Vaak zit hier dan al een driver in de lamp verstopt. Deze lampen hebben dan geen driver meer nodig. Vrijwel alle andere LED lampen hebben een driver nodig.

Wat doet een LED driver?

Een driver is een apparaatje dat de LED voorziet van de juiste hoeveelheid stroom of spanning.
Omdat  niet iedere LED chip hetzelfde is moet er een passende driver bij gezocht worden. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat de lamp knippert, helemaal geen licht geeft óf een hele korte flits en het daarna nooit meer doet.

Waarom zou ik een LED driver vervangen?

Als je weet welke driver er aan de lamp zit dan is het wijs om exact dezelfde driver aan te schaffen. Helaas is de kans groot dat dezelfde driver niet meer te koop is. Je kan er dan uiteraard voor kiezen om de gehele lamp te vervangen. Toch is dat niet altijd nodig. Met een beetje speurwerk zijn er soms alternatieven te vinden. Zo hoef je niet gelijk een hele nieuwe lamp te kopen. Het ziet er natuurlijk ook niet uit, een lamp met een nét iets ander uiterlijk in een strakke rij identieke armaturen.

Waar moet ik op letten bij het zoeken van een LED driver?

Welke driver je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren.
Kijk allereerst naar de wensen van je LED lamp om te kijken welke driver hier aan kan voldoen.

Vrijwel alle LED lampen met externe driver zijn dimbaar. Mits de driver ook dimbaar is. Wil je jouw lamp dus kunnen blijven dimmen dan moet de driver hier geschikt voor zijn. Gebruik je deze functie niet dan mag de driver ook altijd niet-dimbaar zijn.

 • Gebruik een spanningsgestuurde LED driver indien de lamp op 12 Volt of 24 Volt werkt.
 • Gebruik een stroomgestuurde LED driver indien de lamp vraagt om een bepaald milliampèrage.
  Veel gebruikte stroomsterktes bij spotjes en downlighters zijn 350, 500 en 700 milliampère. Ledpanelen vragen vaak een hoger milliampèrage.

Let wel op! Ook het Voltage moet overeenkomen met de vraag van de lamp.  

 • Ten derde kijk je naar het verbruik van de LED lamp. De driver moet immers altijd meer Watts kunnen leveren dan de lamp vraagt. Sluit je meerdere lampen aan op één driver dan moet je de wattages van de lampen bij elkaar optellen.

Kijkend naar het wattage op de driver. Meer is beter.  Maar je kan het ook overdrijven.

Waar kan ik LED drivers kopen?

Natuurlijk moet je hiervoor bij TLight zijn.
We hebben een groot aanbod in Osram, Ledvance, Philips, BOKE, LIFUD, MeanWell, SLV en Klemko drivers. 
Mocht het merk dat je zoekt hier niet tussen staan dan kan je altijd contact met onze verkopers opnemen. Zij kunnen je helpen met het uitzoeken van de juiste driver.

Ben je voor jouw vereniging op zoek naar duurzame verlichting maar deel je de sporthal met andere verenigingen?
Goed nieuws! Wij hebben een sporthalarmatuur dat geschikt is speciaal voor sporthallen. Hierdoor is het LED armatuur toereikend voor alle sporten die in de hal worden gespeeld.

SPORT-O LED en SPORT-I LED

Het SPORT-O LED armatuur is een opbouw armatuur en SPORT-I LED een inbouw armatuur. Beide armaturen kunnen worden toegepast in multifunctionele sport- en recreatieruimten. Het zijn hoogwaardig en balbestendige LED armaturen met uitstekende lichtuitstraling. De solide behuizing is voorzien van een afscherming, welke beschermt tegen omhoog geschoten ballen en/of voorwerpen.

Het stalen raster van de armaturen is vervaardigd uit één stuk en verstevigd met 3 stalen stangen. Hierdoor is in één handeling het armatuur te openen of te sluiten.

Daarnaast is het mogelijk om de armaturen met verschillende opties te verkrijgen. Zo zijn de SPORT-O en SPORT-I  LED DALI dimbaar verkrijgbaar en is er een mogelijkheid tot nood integratie.

Het LED armatuur heeft een levensduur van 50.000 uren wat betekent dat dit een uitermate energiezuinig armatuur is. Dit zorgt er voor dat je maandelijks energiekosten zult besparen en de komende jaren geen omkijken naar het armatuur zult hebben.

De SPORT LED armaturen voldoen aan de norm die de Nederlandse NOC/NSF en Duitse DIN18032 hebben gesteld voor sportaccommodaties.

sport-o-led-armatuur

Tafeltennisvereniging

Verlichting in een tafeltenniszaal is uiteraard van groot belang. Daar komt dan ook meer bij kijken dan dat je in eerst instantie zou denken.

Zo zijn naast de armaturen ook de lichtkleur, lichtopbrengst en verblindingsfactor van essentieel belang. Vandaar dat de NTTB hier strenge regels en eisen aan heeft gesteld.

Bij TLight zijn wij gespecialiseerd in het berekenen van lichtplannen voor tafeltenniszalen. Wij hebben niet alleen armaturen van hoge kwaliteit maar nemen ook alle regels en eisen die de NTTB stelt mee in onze lichtplannen.

Inmiddels hebben we al ruim 10 jaar ervaring in het uitlichten van tafeltenniszalen. Dit in nauwe samenwerking met de NTTB en de tafeltennisverenigingen zelf. Waar nodig bezoeken we de locatie, zodat de LED-bedrijfsverlichting helemaal passend en op maat is, geschikt voor de doeleinden van de verschillende ruimtes.

Hieronder vertellen we graag meer over de producten die wij hiervoor hebben ontwikkeld.

ELD.B LED

Het ELD.B LED armatuur is geschikt voor inbouw in systeemplafonds of in gipsplafonds. De behuizing bestaat uit verzinkt plaatstaal voorzien van een witte poedercoating (RAL 9003). De parabolische matte reflector is vervaardigd uit aluminium. Het ELD.B LED armatuur heeft een UGR<19 waardoor het bij uitstek geschikt is voor kantoorruimten, vergaderruimten, bibliotheken, zorgcentra, scholen en natuurlijk tafeltenniszalen.

Het armatuur is optioneel ook dimbaar te verkrijgen. Zo is het LED armatuur DALI dimbaar, maar ook 1-10V te dimmen. Daarnaast is het mogelijk om het LED armatuur te bedienen middels Bluetooth en CASAMBI.

OTA.T LED

OTA.T LED armatuur, geschikt voor zowel directe montage als voor pendelmontage. De behuizing bestaat uit verzinkt plaatstaal voorzien van een witte poedercoating (RAL 9003). De hoog rendement reflector is voorzien van dubbel parabolische matte dwars- en langs lamellen. De OTA.T LED heeft een UGR<19 en is uitermate geschikt voor het gebruik in tafeltenniszalen en overige ruimten waar het licht helder genoeg moet zijn om werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, maar niet zorgt voor schittering of verblinding.

Het OTA.T LED armatuur is optioneel ook DALI of 1-10V dimbaar te verkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om de lamp te bestellen met een geïntegreerde noodunit. Dit wil zeggen dat bij stroomuitval de verlichting over gaat op een noodaccu. Dit verkleint de kans op paniek en geeft de aanwezigen de mogelijkheid om veilig het pand te verlaten.

Heb jij naar aanleiding van onze blog vragen over de sportarmaturen die wij verkopen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee om op zoek te gaan naar de perfecte lichtoplossing.

Naast dat LED panelen functioneel zijn, een moderne uitstraling hebben en bijdragen aan energiebesparing. Kunnen ze ook meerwaarde brengen voor een bepaalde sfeer.
Hiervoor hebben wij bij TLight een paneel ontwikkeld waarbij er licht door een foto schijnt. Wij noemen dit fotopanelen of wolkenplafonds. 
Hierdoor krijgt iedere ruimte een andere sfeer of beleving met de functionaliteit van een regulier LED paneel.

Specificaties

De fotopanelen zijn leverbaar met TRIAC, 1-10V of DALI driver en hebben een powerfactor van > 0.95. Ook hebben de panelen een levensduur van 50.000 uren met een waarde van L80B50.

Een eigen foto kiezen

Het mooie aan onze fotopanelen, is dat de klant de foto zelf mag uitkiezen.
Dit kan een foto zijn vanuit eigen beheer of een foto die gekocht is via een rechtenvrij portaal.Daarnaast hebben wij ook foto’s in eigen beheer die hiervoor gebruikt zouden kunnen worden.

Het belangrijkste is dat de foto bijdraagt aan de sfeer die je wilt uitstralen.
Enkele voorbeelden zijn:  Wolken, bomen, bloemen, dieren, landkaarten, (lucht)ballonnen, landschappen, hemellichamen en natuurlijk is het mogelijk om je eigen bedrijfslogo te gebruiken. 

Mocht je voor een wolkenfoto kiezen dan lijkt het net of je door een dakraam naar buiten kijkt. Je ruimte krijgt hierdoor een aangename ruimtelijke sfeer.

Toepassingen

Fotopanelen zouden in principe in iedere ruimte kunnen passen. Wij hebben al hele leuke projecten mogen opleveren waarbij onze panelen heel mooi tot hun recht zijn gekomen.

Zo hebben we fotopanelen geplaatst in een showroom, een vitaliteitscentrum, tandartspraktijken, sauna (douches) maar ook bij een schoonheidssalon.

Wij geven je hiervan graag een sfeerimpressie via de foto’s hieronder. Daarnaast ben je ook altijd welkom om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

fotopaneel zuid afrika
fotopaneel-tropisch

Juwelier van Arensbergen opent na Malden en Gennep een derde filiaal in Boxmeer.
In samenwerking met Megens Elektrotechniek mochten wij de verlichting leveren voor dit prachtige pand.

Voor de etalage van de juwelier zijn onze SINTRA LED armaturen gebruikt. 
De LED spots zijn geïnstalleerd met een 3-fase rail waardoor het uitermate geschikt is voor winkels. De SINTRA LED armaturen zijn zowel draai als kantelbaar en beschikbaar in het wit, grijs en zwart.

Ook zijn er door de gehele zaak LED inbouwspots geplaatst.
Dit geeft de ruimte een moderne en strakke uitstraling maar bied ook de mogelijkheid om bepaalde sieraden of hoekjes extra uit te lichten. Zoals te zien is op de foto’s.

Wij zijn erg trots op het resultaat en willen Megens Elektrotechniek bedanken voor wederom een prettige samenwerking.

Ben jij voor jouw pand ook opzoek naar LED verlichting en zou je hierin geadviseerd willen worden? 
Ons team van professionals helpt hier graag bij.

SINTRA LED

De SINTRA LED is een kantelbare (90°) en draaibare (355°) LED spot voor 3-fase rail. De behuizing bestaat uit aluminium en is voorzien van een witte poedercoating. De SINTRA LED wordt standaard geleverd met een aluminium reflector 33° (7/15W) 40° (27W) en is TRIAC dimbaar.

Kantelbare LED SPOT

In de winkel zijn meerdere LED spots gebruikt. Voor zowel het plafond als de vitrinekasten. Deze moderne spots zorgen ervoor dat de sieraden op een optimale manier worden uitgelicht maar geeft ook flexibiliteit. De LED spots kunnen gericht worden naar wens en geven een moderne en strakke uitstraling.

Wat betekent ‘’bandraster’’?

Bandraster armaturen zijn ontwikkeld voor zogeheten bandraster plafonds. Bij deze plafonds kunnen de wanden achteraf onder het plafond worden geplaatst. Hierdoor is de indeling eenvoudig te wijzigen zonder dat het gehele plafond aangepast moet worden.

Bandraster LED verlichting

Onze bandraster LED armaturen werken hetzelfde en zijn 1-op-1 vervangbaar met de huidige conventionele TL armaturen. Er zijn verschillende opties mogelijk waardoor het armatuur vrijwel altijd voldoet aan de wensen en eisen van onze klanten.

Standaard zijn onze BDRA LED armaturen voorzien van een micro prismatische afscherming en is het armatuur leverbaar in 3000K en 4000K. Aangezien ons bandraster LED armatuur speciaal op projectbasis geproduceerd wordt, is het in vrijwel alle afmetingen leverbaar.

De BDRA LED armaturen worden standaard geleverd inclusief een GST18i3 chassisdeel.

Opties

 • Rooster
 • Opalen afscherming
 • RAL kleuren op aanvraag
 • Luchtsleuven
 • DALI dimbaar
 • 1-10V dimbaar
 • Nood
 • CRI>90
 • 2700K/5700K/6500K
 • Tunable white (2700K-6500K)
 • 2 meter snoer + stekker

Doordat er zo veel opties zijn kun je spreken van maatwerk. Om maatwerk te kunnen leveren moeten wij de (gewenste) situatie leren kennen. Wij gaan daarom graag met je in gesprek om de beste lichtoplossing te vinden.

Wij zijn te bereiken via: verkoop@tlight.nl | 0485 32 59 20.

Een PL-lamp is een compacte fluorescentielamp en tevens insteeklamp. Deze lamp bestaat uit een klein TL-buisje, een lampvoet met vaak een ingebouwde starter.

Het vervangen van PL lampen door de LED alternatieven is niet alleen goed voor de portemonnee. Het neemt ook ergernis weg. PL lampen starten langzaam op. Dit kan als vervelend ervaren worden. Bijvoorbeeld in toiletten. Zeker op plaatsen waar de lamp vaak aan en uit gaat is het beter om voor LED te kiezen. LED lampen kunnen daar veel beter tegen.
Gelukkig is het vervangen van PL lampen eenvoudig bij armaturen waarin PL lampen horizontaal geplaatst zijn. Doordat er bij LED lampen alleen licht uit één zijde komt wordt er extra bespaard op energie.  Middels de draaibare lampvoet kan het licht nu ook gericht worden. De LED alternatieven voor PL lampen zijn tot wel 70% efficiënter!

Bij de aanschaf moet je hierbij wel goed kijken naar het type PL. Op deze pagina leggen we uit waar je allemaal op moet letten.

 1. De lampvoet

Alle types van de PL lampen hebben namelijk een andere lampvoet. Een klein verschil in de vorm of een pinnetje extra maakt een wereld van verschil.

 1. De lichtkleur
 2. Het vervangende wattage

Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen we je uiteraard graag.

Neem gerust contact met ons op voor een passend advies.

Pl lampen bevatten het giftige kwik. Als de lamp per ongeluk breekt, ventileer dan direct de ruimte. Lever dit type lamp altijd in bij een Wecycle inzamelpunt. TLight is aangesloten bij Wecycle.

PL-C (Philips) DULUX D (OSRAM)

pl-c-dulux

G24d -1                 10 en 13W
G24d -2                 18W
G24d -3                 26W

G24q-1                  10 en 13W
G24q-2                  18W
G24q-3                  26W

De verschillende lampen kunnen niet uitgewisseld worden. De 2 pin heeft een ingebouwde starter en de 4 pin niet. De PL-C 4 pin wordt ontstoken door het elektronisch VSA.

PL-S (Philips) DULUX S (OSRAM)

G23

2G7

De verschillende lampen kunnen niet uitgewisseld worden. De 2 pin heeft een ingebouwde starter en de 4 pin niet. De PL-C 4 pin wordt ontstoken door het elektronisch VSA.

PL-L (Philips) DULUX L (OSRAM)

2G11                      18, 24, 36, 55, 80W

PL-T (Philips) DULUX T (OSRAM)

GX24d-1                        13W
GX24d-2                        18W
GX24d-3                        26W

GX24q-1                        13W
GX24q-2                        18W
GX24q-3                        26, 32W
GX24q-4                        42W
GX24q-5                        57W

De verschillende lampen kunnen niet uitgewisseld worden. De 2 pin heeft een ingebouwde starter en de 4 pin niet. De PL-C 4 pin wordt ontstoken door het elektronisch VSA.

PL-Q (Philips) CFL SQUARE (OSRAM)

GR8

GR10q

PL-H

2G8-1

PL-R ECO

GR14q-1

DULUX F (OSRAM)

DULUX F (OSRAM)

2G10                      18, 24, 36W