Professioneel lichtplan maken

Licht is een essentiële factor om te kunnen werken. Kantoren, bedrijven, ziekenhuizen en andere bedrijfsruimtes functioneren pas goed wanneer de verlichting goed doordacht is. Afhankelijk van de bouw, de lichtinval van buiten en de functie van de ruimte wordt de bedrijfsverlichting aangebracht. Een gedegen aanpak vraagt om een solide plan. TLight maakt professionele lichtplannen voor haar opdrachtgevers, als onderdeel van de complete service.

Lichtplan laten maken

Met oog voor jouw zaak kijken we welke verlichting het beste gebruikt kan worden en waar deze geplaatst moet worden. Een professioneel lichtplan is de eerste stap naar een goed verlichte ruimte. Bij het opzetten van een lichtplan nemen we de volgende zaken in acht:

  • Wat zijn de afmetingen van de ruimte of ruimtes?
  • Hoe is de natuurlijk lichtinval, vanuit raampartijen of lichtstraten?
  • Hoe is de vorm van de ruimtes, zijn er hoekjes of uitsparingen?
  • Wat is de hoogte van het pand?
  • Waarvoor functioneert de ruimte en hoeveel licht is daarbij nodig?
  • Hoe wordt het licht gereflecteerd, door muren, plafonds en vloeren?

Het voordeel van een lichtplan

Een lichtplan geeft je de basis voor de werkzaamheden die je moet doen. Aan de hand van het lichtplan kan je eenvoudig inventariseren wat er allemaal nodig is en waar de verschillende producten bevestigd moeten worden. Bovendien heb je de garantie dat je de juiste keuzes maakt. De LED-verlichting geeft de ruimte exact wat het nodig heeft. Nooit te veel licht en nooit te weinig. Daarnaast geeft het jouw klant een gevoel van overzicht en dat is belangrijk voor jullie werkrelatie en het vertrouwen.

Service en advies op maat

In onze groothandel en showroom hebben we een zeer ruim en compleet assortiment LED-bedrijfsverlichting en toebehoren. Maar onze business stopt niet bij het doorschuiven van producten. Wij willen meer betekenen voor de installatiebranche. We denken met jullie mee en kijken samen met jou naar uitdagingen en zorgen voor resultaat op maat. Het uitwerken van een lichtplan is een van die extra services die we bieden. Het zoeken naar specifieke producten die niet in ons standaard assortiment zitten is er ook een. Op maat betekent luisteren, kijken en met oplossingen komen.