Vanaf 1 januari 2023 is het verboden te werken in een kantoorgebouw dat niet ten minste voldoet aan energielabel C.
Het primaire fossiele energieverbruik van een kantoor mag dan maximaal 225kWh per m2 per jaar bedragen. Houd je je niet aan de nieuwe regel? Dan moet je het pand verlaten of de verhuur stopzetten. Bij verkoop dreigt er een riante boete.

Wet en regelgeving over duurzaamheid

Het Energieakkoord voor duurzame groei dat uit 2013 stamt, was de aanzet voor de duurzaamheidsbeweging. Daar kwam het regeerakkoord uit 2017 nog overheen met als doelstelling de CO2-uitstoot met 49% te verlagen. In 2019 is daar nog eens het bekende Klimaatakkoord achteraan gekomen waarin beschreven staat dat voor 2030 praktisch elk gebouw een energielabel C en voor 2050 een energielabel A dient te hebben.

Wat kun je doen om je bedrijfspand te verduurzamen?

Om energielabel C-proof te worden kan je de isolatie en het verwarmen en koelen van het pand aanpakken. Wij kunnen je daarnaast helpen met de aankoop van energiezuinige LED verlichting. Een eenvoudige manier om te bezuinigen en een hogere energieklasse te bereiken. LED verlichting is niet alleen energiezuinig, het heeft ook een langere levensduur. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de onderhoudskosten. Wij hebben een ruim assortiment en onze verkopers helpen je graag bij het kiezen.

Voorkom dus dat je voor 2023 geen energielabel C hebt. Bespaar jezelf hiermee dat je een boete van maximaal 81.000 euro krijgt of zelfs je pand moet sluiten. Daarnaast geef je ook jouw bedrijfspand gelijk een modernere uitstraling.