Gelegen in het hart van Vierlingsbeek vind je ‘’Vitaliteitscentrum Brabant’’. Het voormalige Zalencentrum Concordia aan het Vrijthof.

Begin 2022 overgenomen door Susan en Wouter, inmiddels omgetoverd tot een veelzijdig centrum.
Samen met Jeroen van Kuda Electro hebben wij aan dit prachtige project mee mogen werken met een indrukwekkend eindresultaat.

Na de eerste oriënterende gesprekken over de  wensen en mogelijkheden qua verlichting hebben wij als TLight een eerste voorstel gemaakt in Dialux waarbij er tevens 3D visualisaties zijn gemaakt om een beeld te krijgen hoe dit er in de praktijk zou gaan uitzien. Na samen tot een definitief plan te zijn gekomen hebben we hiervan een lichtberekening gemaakt om te kijken of in alle ruimtes de gewenste verlichtingssterktes gehaald werden.

Ook is in deze berekening de noodverlichting meegenomen. Hiervoor is gekozen voor de EYE LED armatuur en de Hisor LED voor de vluchtwegaanduiding.
Uiteraard is bij de keuze van de armaturen rekening gehouden met de doeleinde van de verschillende ruimtes maar ook met beleving en duurzaamheid.

Vitaliteit staat centraal. Zo word je in een oase van rust ontvangen in de fitnessruimte.

Omdat deze ruimte weinig daglichttoetreding heeft wilde Susan en Wouter hier toch een buitengevoel creëren, dit hebben we opgelost middels wolkenplafonds. De wolkenplafonds zijn centraal geplaatst  boven de diverse zones in de zaal. Zo lijkt het alsof je in de buitenlucht aan het sporten bent.

De basisverlichting in de grote zaal bestaat uit DALI dimbare DLR230 downlighters. Hiermee worden de toestellen goed aangelicht en is de zaal ook voor andere doeleinden te gebruiken. 

De fitness ruimte heeft verder zijn frisse uitstraling te danken aan de DLR190 LED downlighters. De downlighters zijn fase afsnijding dimbaar om zo gebruik te kunnen blijven maken van de bestaande bekabeling in deze ruimte.

De DLR downlighters zijn eventueel ook kleurinstelbaar. Zo kun je zelf de lichtbeleving bepalen door middels de switch een andere lichtkleur te kiezen. De keuze mogelijkheid is 3000, 4000 of 5700 Kelvin.

Aansluitend aan de fitnessruimte bevind zich de jeu de boules en de omkleedruimtes. De jeu de boules kamer is verduurzaamd door de bestaande spotjes te voorzien van een LED lichtbron. Waar de kleedruimtes gerenoveerd zijn met compleet nieuwe DLR145 LED armaturen.

De toiletten zijn voorzien van een DL115  inbouwspot met geïntegreerde bewegingssensor zodat de verlichting alleen brand wanneer dit nodig is.

Ook hebben Susan en Wouter de behandelruimtes voor hun fysiopraktijk toegevoegd aan het Vitaliteitscentrum. Hier hebben wij geadviseerd om LPOD LED panelen met een lage verblindingswaarde te plaatsen zodat er een mooie egale lichtverdeling in de ruimte is en de patiënten in een liggende houding niet verblind worden door de  LED armaturen.

Tot slot zijn ook de 6 hotelkamers opgefrist en voorzien van nieuwe LED verlichting. De hotelkamers zijn ingericht en geïnspireerd naar aanleiding van de 6 aspecten van positieve gezondheid. Dit is terug te zien in kleur en beleving.
In deze kamers is o.a. een BRSB plafonniere gemonteerd met een warme lichtkleur.

Wij willen Susan, Wouter en Jeroen hartelijk danken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Het is een prachtig vitaliteitscentrum geworden en wij zijn trots dat wij ons steentje daaraan hebben bijgedragen.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over het Vitaliteitscentrum, onze producten of een andere lichtvraag? Neem dan contact op met ons verkoopteam via: 0485 32 59 20 of via: verkoop@tlight.nl