TTV Hooghei

TTV Hooghei is een tafeltennis vereniging in Vlijmen. Sporten in een gezellige sfeer staat bij deze vereniging voorop.
Om bij te dragen aan deze sfeer hebben bij LED verlichting mogen leveren.

TTV Disnierats

TTV Elan

TTV Tiel

Waarom LED verlichting?

Kostenbesparend

Er vanuit gaande dat de armaturen 6 uur per dag branden, 4 dagen in de week. Zou dat betekenen dat je de investering van de verlichting in 5 jaar zou hebben terugverdient.

Energiezuinig

LED verlichting wordt warm maar niet heet waardoor er minder energie verloren gaat aan warmte en ook geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Lange levensduur

LED verlichting gaat lang mee. Gemiddeld gezien heb je er 10 jaar geen omkijken naar.

Werkt direct

LED verlichting heeft geen ‘‘opwarm tijd’’ nodig om op volledige kracht te kunnen werken.

Kleurtemperaturen worden uitgedrukt in Kelvin (K). Dit heeft niets te maken met de temperatuur die de lamp produceert. Het geeft puur aan welke kleur je ziet.
Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe ‘kouder’ het licht is.

De UGR waarde zegt iets over de verblindingsfactor van een armatuur en de mate van onbehaaglijke verblinding. Hoe lager de waarde hoe minder verblinding en lichthinder een gebruiker zal ervaren.
Voor tafeltenniszalen is het advies deze waarde niet boven de 19 uit te laten komen. Als de waarde boven de 19 uit gaat komen kan dit voor hinderlijke verblinding zorgen tijdens het spel.
Bij een lichtadvies zit dan ook standaard een UGR berekening in de documentatie. Bij de lichtberekening van een sporthal wordt altijd rekening gehouden met de wensen en het speelniveau van de vereniging. Bij recreatief niveau worden andere eisen gesteld aan het gewenste Lux niveau dan bij een vereniging die op internationaal niveau wedstrijden speelt.

TTV LED armaturen

LED opbouwarmatuur geschikt voor zowel directe montage als voor pendelmontage. De behuizing bestaat uit verzinkt plaatstaal voorzien van een witte poedercoating (RAL9003). De hoog rendement reflector is voorzien van dubbel parabolische matte lamellen en heeft een UGR waarde lager dan 19.

LED armatuur geschikt voor inbouw in systeemplafonds of in gipsplaten. De behuizing bestaat uit verzinkt plaatstaal voorzien van een witte poedercoating (RAL9003). De pranolische matte reflector is vervaardigd uit aluminium. De ELD.B LED heeft een UGR<19. 

LED armaturen voor sporthallen

Heb je geen eigen sportzaal voor de tafeltennis vereniging maar deel je de zaal met anderen sporten? 

Wij hebben ook LED armaturen in ons assortiment specifiek geschikt voor sporthallen. 

Deze armaturen kunnen toegepast worden in multifunctionele sportruimten zoals sporthallen en gymnastiekzalen. 
De LED armaturen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en zijn balbestendig. 

De solide behuizing (9003) is voorzien van een afscherming welke beschermt tegen met kracht omhoog geschoten ballen.

Daarnaast hebben de sport armaturen een IK10 classificatie wat betekent dat het beschermt tegen een inslag van 20 joule. Maar ook tegen vandalisme.

Het stalen raster is vervaardigd uit één stuk en verstevigd met 3 stangen waardoor in een handeling het armatuur geopend of gesloten kan worden.

Met behulp van schroeven wordt he raster vastgezet in de behuizing om te voorkomen dat de afscherming eruit kan vallen.

LED sporthalarmatuur geschikt voor opbouw. De SPORT-O LED armaturen kunnen toegepast worden in multifunctionele sport- en recreatieruimten. Een hoogwaardig balbestendig LED armatuur met uitstekende lichtuitstraling en een hoog rendement. 

LED sporthalarmatuur geschikt voor inbouw. DE SPORT-I LED armaturen kunnen toegepast worden in multifunctionele sport-en recreatieruimten, zoals sporthallen en gymnastiekzalen. Een hoogwaardig balbestendig LED armatuur met een uitstekende lichtuitstraling en een hoog rendement. 

Projecten

Bij sporthal de Schutsboom in Rijkevoort hebben we een mooi project mogen opleveren. Hier zijn SPORT-O-LED armaturen geplaatst als zijnde 1 op 1 vervanging van oude TL armaturen. SPORT-O LED armaturen zijn speciaal ontwikkeld voor sporthallen. Het opbouw armatuur is voorzien van een ijzeren frame waardoor het volledig bal bestendig is en daardoor perfect voor gebruik in een sporthal. De armaturen zijn bal bestendig doordat het armatuur voorzien is van een stalen frame.

Bij sporthal de Meercamp in Oeffelt hebben we een mooi project opgeleverd. Hier zijn SPORT-O-LED armaturen geplaatst als zijnde 1 op 1 vervanging van oude TL armaturen. Hierdoor zullen zij in de toekomst veel geld besparen op energiekosten.

Lichtplan op maat

De verlichting in een tafeltenniszaal is uiteraard van groot belang. Daar komt dan ook meer bij kijken dan dat je in eerst instantie zou denken. 

Zo zijn naast de armaturen
ook de lichtkleur, lichtopbrengst en verblindingsfactor van essentieel belang.

Vandaar dat de NTTB hier bepaalde regels en eisen aan heeft gesteld.
Bij TLight zijn wij gespecialiseerd in het berekenen van lichtplannen voor tafeltennis zalen. Wij hebben niet alleen armaturen van hoge kwaliteit maar nemen ook alle regels en eisen die de NTTB stelt mee in onze lichtplannen. 

Samenwerking NTTB

Inmiddels hebben we al ruim 10 jaar ervaring in het uitlichten van tafeltenniszalen. Dit in nauwe samenwerking met de NTTB en de tafeltennis verenigingen zelf. Waar nodig bezoeken we de locatie, zodat de LED-bedrijfsverlichting helemaal passend en op maat is, geschikt voor de doeleinden van de verschillende ruimtes.