Er zit heel veel verschil in led verlichting. Niet alleen in prijs maar vooral ook in kwaliteit. Hoe weet je nou welk merk de beste kwaliteit led’s verkoopt? Daarvoor kun je kijken naar de LB waarde. Die waarde geeft je meer inzicht in de kwaliteit van de lichtbron.
LED verlichting heeft een tijd nodig om ‘’in te branden’’. Dit wilt zeggen dat het even de tijd nodig heeft om volledig te branden. Daarnaast heb je nog zo iets als branduren. De meeste LED verlichting gaat z’n 10 jaar mee. Maar na 10 jaar brandt de LED niet meer op een volledige 100%. De LB waarde geeft een procentuele indicatie van de lichtkwaliteit die aan het einde nog over is van de lichtbron.

L-waarde

De L-waarde gaat uit van de lichtopbrengst die er nog voer is aan het eind van de levensduur. Hoe hoger dit getal (uitgedrukt in procenten) is, hoe beter de kwaliteit van de lichtbron is.

B-waarde

De B-waarde geeft aan hoeveel LED’s minder lichtopbrengst hebben van de overgebleven lichtopbrengst bij de L waarde. De B waarde gaat uit van het ergste, dus het kan lager uitvallen. Hoe lager de B-waarde, hoe beter de kwaliteit van LED’s.

Heb je verder nog vragen over LB waardes? Neem gerust contact met ons op.