IP en IK codes roepen nogal eens vragen op bij onze klanten. Vandaar hier een korte uitleg over wat IP en IK codes zijn en wat ze betekenen.
IP staat voor (International Protection Rating, ook soms Ingress Protection). De IP code zegt iets over de bescherming die de lamp of spot aan kan tegen vocht, stof of anderen ongunstig heden. Het eerste cijfer staat voor de bescherming tegen stof en dergelijke. Het tweede cijfer geeft aan hoeveel bescherming de lamp biedt tegen vocht. Hoe hoger het cijfer, hoe meer het product beschermd is. 

Hieronder een lijst met IP codes die wij gebruiken bij TLight:

Bij LED armaturen wordt soms een IK-waarde of IK-classificatie meegegeven vanuit de Europese standaard EN62262. De IK classificatie geeft aan hoeveel mechanische weerstand een product kan weerstaan. Hoe slagvast een armatuur moet zijn, hangt af van de toepassing. De hoogste waarde, IK 10, is volledig molest- en vandaalbestendig. 

Hieronder een lijst van de IK codes die wij bij TLight gebruiken:

Wij hopen op deze manier jou beter geïnformeerd te hebben rondom het onderwerp IP en IK codes. Heb je verder nog vragen of twijfel je over een code? Neem gerust contact met ons op! 

uitleg visueel van ip codes