CRI, ook wel Color Rendering Index genoemd, geeft de kleurweergave aan.  Hoe “kleurecht” de lichtbron de kleuren, ten opzichte van daglicht, weergeeft. Color Rendering Index wordt uitgedrukt in een percentage van 0 tot 100%. Hoe hoger het percentage, hoe natuurlijker het licht wordt weergegeven.

In bepaalde ruimten is het heel erg belangrijk dat je (LED) lichtbronnen toepast met een hoge CRI, zoals bijvoorbeeld in kledingzaken. Wanneer je kleding gekocht hebt, is het wel prettig dat de kleur die je binnen in de winkel mooi vond, dezelfde kleur is wanneer je naar buiten loopt.

CRI 70-80 matige kleurweergave: Deze wordt vaak gebruikt in straatverlichting waarbij de CRI minder belangrijk is.
CRI 80-89 goede kleurweergave: Deze wordt gebruikt voor algemene verlichting, zoals kantoren, vergaderruimten, openbare ruimten en industrie.
CRI 90-100 uitstekende kleurweergave: Deze wordt voornamelijk gebruikt in winkeletalages, grafische toepassingen en spuitcabines.

De CRI wordt weergegeven in de kleurcode, welke op de lamp vermeld staat. Deze code bestaat uit 3 cijfers. Het 1e cijfer geeft de kleurweergave van de lamp aan en de laatste 2 cijfers geven de kleurtemperatuur aan. Bijvoorbeeld: 830 = CRI 80 en 3000K.