CE markering 

De CE markering is een symbool dat aangebracht wordt op producten die vrij verhandeld mogen worden binnen de EER (alle EU-lidstaten en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen). Nationale overheden mogen geen aanvullende eisen stellen. Voldoen producten niet aan de Europese eisen? Dan is CE-markering niet toegestaan en mogen de producten niet worden verhandeld in de EER.

Het doel van de markering is om vrije goederenhandel te bevorderen. Daarnaast draagt het bij aan de productveiligheid en gezondheid.

Chinese markering

Jaren geleden heeft China een soort gelijk logo ontworpen als het CE keurmerk. Het werd bedoelt om aan te tonen dat bepaalde producten in China werden geproduceerd.
Zie jij het verschil tussen het Europese CE keurmerk en het Chinese keurmerk? Het Chinese keurmerk staat voor ”China Export”, dit is om als producent aan te tonen dat het product in China is gemaakt. De verschillen van het Europese en het Chinese keurmerk zijn minimaal. Let dus altijd goed op wanneer je een dergelijk keurmerk ziet. Het verschil in logo is minimaal maar de betekenis wel degelijk anders.

logo van Europese ce keurmerkEuropese CE keurmerk

China export logo
China Export logo
 

 

Twijfel je over een keurmerk of heb je verder vragen?  Neem een kijkje op de Keurmerkenwijzer. Of neem gerust contact met ons op!