Je ziet het steeds meer. Het gebruik van een sensor in bijvoorbeeld een kantoorruimte of in een gang. Het gebruik hiervan is populairder geworden omdat we bewuster worden van de energiekosten die we dagelijks verbruiken. Ook omdat we ons bewuster worden van het milieu en alles wat daarbij komt kijken. Het gebruik van sensoren helpt hier in kleine mate aan mee. Het vermindert namelijk het energiegebruik van verlichting. De lampen worden hierdoor enkel gebruikt wanneer nodig. In deze blog vertel ik je graag meer over welke sensor het beste gebruikt kan worden voor welke ruimte.

Sensor voor in de gang

870460 – De PLF-IB-PIR-GANG is inzetbaar om verlichting in gangen en lange ruimtes te schakelen en te besturen. Deze detector heeft 1 relais uitgang met een doorgeschakelde fase met nul-doorgang controller die bestand is tegen hoge inloopstromen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een extern schakelblok. De aansluitingen en andere elektronica zijn geïntegreerd in de sensorkop. Het detectiebereik is een ovaal bereik van maximaal 5 meter breed en 40 meter lang. De sensor is volledig instelbaar in tijd en in luxwaarde. Deze luxwaarde is ook in te regelen tussen 10 en 500 lux. Hiermee kan de gebruiker elk niveau kiezen.

aanwezigheidssensor

Klik hier, om de handleiding te downloaden.

Sensor voor in kantoorruimte

870620 – De PLFUNI-PIR/30D2 is een aanwezigheid detector. Het is een gebruiksvriendelijke LED sensor om verlichting in bijvoorbeeld kantoren te schakelen en te besturen.
Zo beschikt de detector over een ingebouwde daglicht sensor om boven een ingesteld lichtniveau de verlichting terug te dimmen. Zo maak je optimaal gebruik van de lichtopbrengst van de zon en verbruik je geen onnodige stroom. Ook is deze 1-10V uitgang via de IR afstandsbediening of via een puls schakelaar handmatig te besturen waardoor de gebruiker bepalend is voor het lichtniveau.

De stand-by functie van deze detector is gekoppeld aan de 1-10V uitgang tezamen met relais 1. Hierdoor is het mogelijk om een extra tijdsperiode de verlichting op een ingesteld percentage te laten branden nadat de officiële nalooptijd verstreken is. Deze functie kan ook voor altijd worden vastgezet waardoor de verlichting nooit meer uitschakelt maar dynamisch wordt bestuurd tussen bv. 10% en 100%. In het 1-10V kanaal is ook een fade-away functie geprogrammeerd die verlichting 30 seconden voor uitschakeling naar 50% vermogen stuurt en dan langzaam in 20sec. zachtjes dooft waardoor het licht nooit onverwacht uitgaat. Het detectie gebied is een ronde cirkel met een diameter van 30 meter.

daglicht sensor

Klik hier, om de handleiding te downloaden.

Bewegingsmelder voor binnen en buitengebruik

870004 – De P300-DUO-PROF bewegingsmelder is geschikt voor opbouw in zowel buiten als binnen ruimten. De LED melder is te monteren tegen plafonds, buitenhoeken en vlakke wanden. Het detectieveld is 300° met een straal van 16m bij een montagehoogte van 2.50m.

De relais uitgang is na verwijdering van de Jumper potentiaal vrij en kan belast worden door 10 Ampère. Het relais wordt bestuurd door een micro processor die het relais op nul-doorgang sluit. De nalooptijd is instelbaar tussen 5 sec. en 30 min. en kan worden ingesteld als impulsgever (t = 1 sec. dan 9 sec. uit ). Daarnaast is de LED bewegingssensor ook in te stellen in de volgende extra functies:

  • Kan ingesteld worden om voor 8 uur lang aan te gaan
  • Aanwezigheid simulatie, aan uit op willekeurige tijden op holliday stand
  • Beveiliging door 4 LEDs die heen en weer bewegen (kitfunctie via watchknop).

De instellingen kunnen zowel door een afstandsbediening als door de potentiometers worden ingeregeld.

bewegingsmelder

Klik hier, om de handleiding te downloaden.

Heb je na het lezen van deze blog vragen over de verschillende LED sensoren? Neem gerust contact op met een van onze lichtadviseurs via: verkoop@tlight.nl of telefonisch via: 0485 32 59 20.