Er zijn meerdere redenen waarom je een lichtplan zou willen laten maken.

Lichtklimaat

Een lichtplan kan je helpen om het juiste type lamp of armatuur te kiezen om zo een geschikte lichtkwaliteit te creëren, waardoor je het meeste uit je verlichting haalt. Zo weet je hoeveel armaturen je in een ruimte moet plaatsen om voldoende maar niet onnodig veel licht te hebben.

Zo ontstaat er een goed lichtklimaat voor de mensen die in deze ruimte zullen verblijven.
Wist je dat slechte verlichting zelfs negatieve invloed kan hebben op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van werknemers? Er kan vermoeidheid optreden als er bij slecht licht taken worden uitgevoerd zoals lezen of werken met kleine onderdelen. Hierdoor kan verminderde concentratie en dus een lagere productiviteit ontstaan. Ook de kans op fouten en zelfs ongevallen wordt groter. 

Energiebesparing

Een lichtplan helpt je ook om de energie-efficiëntie van de verlichting te verbeteren. Door de juiste verlichting te kiezen en de verlichting op de meest efficiënte manier te positioneren, kan je veel energie besparen en de elektriciteitsrekening verlagen. Zo weet je vooraf wat je kwijt gaat zijn aan stroomverbruik.

Sfeer bepalen

Een lichtplan kan helpen om de juiste sfeer en esthetiek in je ruimte te creëren. Door een lichtplan te maken is het mogelijk om een digitaal inzicht te krijgen in de toekomstige situatie. Het is zelfs mogelijk om vooraf een (digitale) wandeling door het pand te maken, nog voordat er een steen gemetseld is. Wij gebruiken voor het maken van lichtplannen het programma DIAlux.
Op deze manier kunnen er vroegtijdig naar eigen smaak en inzicht al aanpassingen gemaakt worden in het plan.

Het maakt het plaatsen van de stroompunten in de ruimte een stuk eenvoudiger. Je weet aan de hand van het lichtplan immers waar de lampen geplaatst gaan worden. Op het frezen van sleuven of plaatsen van lelijke opbouw kabelgootjes zit toch niemand te wachten?

Veiligheid

In het lichtplan kan ook al rekening gehouden worden met de veiligheid in het pand. Er kan een compleet plan gemaakt worden waarin verlichte vluchtwegaanduidingen boven vluchtwegen geplaatst worden. In donkere ruimtes en gangen kunnen anti paniekverlichting worden ingetekend volgens de geldende normen.

Onze verkopers zijn allemaal opgeleid voor het maken van goed onderbouwde lichtplannen.
In combinatie met hun jarenlange ervaring kunnen ze een prachtig lichtplan maken voor jouw project.

Mocht je interesse hebben in een mooi en goed onderbouwd lichtplan voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verkopers.