Bespaar 60% op downlighting met Philips LED PLC

Bespaar meer dan 60% op downlighting met de nieuwe LED PLC van Philips

1-3-16 door Bas Koenen

Philips introduceert als eerste producent een volwaardige LED oplossing voor PLC lampen. De lichtkwaliteit van deze lampen is minstens gelijk aan de conventionele PLC lampen. De LED PLC lampen zijn 60% efficiënter wat resulteert in flink lagere energiekosten.

Lichtkwaliteit

Philips staat bekend om de constante kwaliteit van licht. Bij deze LED PLC lampen heeft Philips Lighting dit wederom waargemaakt. De kleurtemperatuur van de lampen zijn vrijwel gelijk bij leveringen uit verschillende productie batches. Wanneer u op een later tijdstip een lamp met dezelfde kleurtemperatuur nabesteld, zult u nauwelijks verschil in kleurtemperatuur waarnemen. De LED PLC’s vertonen ook geen zichtbare flikkering in het licht. 

Besparing op energiekosten en onderhoud

Besparing van LED verlichting is evident. Met de nieuwe LED PLC lampen van Philips is ook een enorme besparing op stroomkosten mogelijk. Met de 4-pins versie (hoogfrequent) is de besparing al meer dan 60% en tot wel 70% met de 2-pins versie (conventioneel).
De LED PLC lampen hebben een 4,5 maal langere levensduur dan de Master PLC lampen van Philips. Met tot wel 30.000 branduren gaat een lamp bij 40 branduren uren per week tot wel 14 jaren mee. Naast een besparing op het energieverbruik is er dus ook een besparing op de toekomstige onderhoudskosten mogelijk.

1 op 1 vervanging

Oude PLC lampen kunnen eenvoudig vervangen worden voor de nieuwe LED PLC (retrofit). De behuizing en aansluiting zijn gelijk waardoor 1 op 1 vervanging mogelijk is. Door de roterende lampvoet kan de Philips PLC in iedere armatuur toegepast worden. Hiermee zijn de Philips LED PLC lampen een perfecte vervanger voor bestaande PLC lampen.

Chinese alternatieven

Ofschoon Philips Lighting de eerste gerenommeerde fabrikant is met LED PLC, zijn ze niet helemaal de eerste in de totale markt. Vanuit China waren er ook al LED PLC lampen op de Europese markt te verkrijgen. Echter, de licht kwaliteit hiervan is minder dan van de Philips LED PLC. Ook zien we dat de kleurtemperatuur van verschillende productiebatches kan variëren. Tevens is het nodig om de bedrading in de downlighters aan te passen en is hierdoor niet 1 op 1 vervangbaar. Hiervoor moet de installateur dus extra uren maken. Het Chinese alternatief kan daarmee vooralsnog niet tippen aan het product dat Philips nu op de markt gebracht heeft.

Wilt u meer weten over de Philips LED PLC lampen? Neem dan contact met ons op. We laten u graag deze verlichting zien en de vergelijking met de Master PLC.

 

KLANTENSERVICE

+31 (0)485 - 325 920

 

De 3 B's van TLight:

  • Beste prijzen
  • Beste Service
  • Bestellen is eenvoudig
  • Vóór 15 uur besteld,
    morgen geleverd*
    Gratis verzenden vanaf
    100 euro.**